Basis

Voornaam

Susan

Achternaam

Nabuurs

Inlognaam

InterActie

Opleiding & Specialisme

Kwalificaties

gecertificeerd runningtherapeute

Specialisaties

Vanuit mijn beroep als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik naar de mens als geheel: het mentale, het fysieke en het sociale stuk.

Specialisaties: stress, burn-outklachten, depressie en angstklachten.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

Praktijk InterActie

Bedrijfsadres

Kerkstraat 88

Postcode

6006 KR

Woonplaats

Weert

Emailadres

info@praktijk-interactie.nl

Website

http://www.praktijk-interactie.nl

Algemeen

Mijn verhaal

Runningtherapie
‘Duursport is goed voor ons brein’

Wat is runningtherapie?
Runningtherapie is het inzetten van duursport, in dit geval hardlopen, om je fysieke en mentale gesteldheid te verbeteren. Onder begeleiding van een therapeut ga je gedoseerd en gecontroleerd in de buitenlucht (hard)lopen. Bij runningtherapie streef je niet naar harder of verder, maar juist naar meer rust in je hoofd, een fitter gevoel en beter in je vel zitten.

Voor wie is runningtherapie?
Het niet of te weinig bewegen kan fysieke en psychische klachten met zich mee brengen zoals:
– Depressiviteit en/of stemmingswisselingen, somberheid
– Burn-out, stress of overspannenheid
– Angst- en paniekaanvallen
– Onverklaarbare vermoeidheidsklachten
– Slechte lichamelijke conditie
– Slapeloosheid
– Lusteloosheid

Runningtherapie is geschikt voor iedereen. Van topatleet die moet leren doseren tot bankzitter die moeite heeft om op eigen kracht tot bewegen te komen. Je hebt geen sport- of hardloopervaring nodig om deel te kunnen nemen.

Waarom hardlopen?
Deze vorm van duursport kan iedereen (leren), je kunt het overal en op elk tijdstip doen. Je hebt alleen hardloopschoenen nodig en kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen. Wellicht vind je het niet meteen leuk en kan het best pittig zijn, maar je weet dat het goed voor je is; Je werkt zowel aan je fysieke conditie als aan je geestelijke gezondheid. Je krijgt rust in je brein, je leert je grenzen voelen en je werkt aan je zelfvertrouwen. Zo zorg je ervoor dat het hardlopen energie oplevert in plaats van energie kost.
Je kunt deze therapie alleen inzetten of combineren met psychosomatische therapie of andere zorg.

Hoe ziet een traject eruit?
In een intakegesprek bespreken we samen de verwachtingen en jouw doelen en stel ik een trainingsplan op. Het loopgedeelte duurt 10 weken. Je kunt individueel een traject volgen of ervoor kiezen dit in een groepje te doen (max 4 personen). Halverwege het traject en aan het eind evalueren jouw gestelde doelen en bekijken we waar je staat. Naast de wekelijkse begeleide training, loop je ook zelf 2x per week. Continuïteit is belangrijk, daarom wordt er van je verwacht dat je er iedere week bent en gaat deze training altijd door, onafhankelijk van het weer. Aan het eind van het traject heb je ervaren wat runningtherapie voor jou kan betekenen en hoe je het kunt blijven toepassen in jouw leven.

Interesse? Bel of mail gerust voor meer informatie of kijk op de website.

http://www.praktijk-interactie.nl
info@praktijk-interactie.nl
06-10731501

Susan Nabuurs-Hermans
In 2021 ben ik mijn eigen praktijk gestart voor psychosomatische therapie en runningtherapie.
Tijdens mijn werk als fysiotherapeut merkte ik dat fysieke klachten vaak een diepere laag hebben en spanningsgerelateerd zijn. Ik kreeg steeds meer interesse in de mens als geheel; de interactie tussen de fysieke klachten, het mentale welzijn en de sociale omgeving. Wat maakt dat jij je gezond voelt? Luisteren naar wat er speelt en vervolgens inspelen op die factoren die maken dat je je beter voelt, dat is mijn passie.