Basis

Voornaam

Jans

Achternaam

Kuik

Inlognaam

kuikj

Opleiding & Specialisme

Kwalificaties

ALO Groningen, Recreatiesportleider A NSF, Trainer A NEVOBO Volleybal (district),Trainer B NEVOBO Volleybal (nationaal), Intake gesprekken Opmaat, Groepsgesprekken ECNO Groningen, Trainingsschemas maken KNAU, Beweegkuurinstructeur NISB, Ademhaling en hartslagvariabiliteit (BrainActivity) Psyche en voeding (Ortho Health Foundation)

Specialisaties

Inspanningsfysiologie,Trainingsleer, Trainingsschema’s voor 5-10 km, halve en hele marathon,  Ademhalingscoach (HRV methode),Overgewicht / Obesitas,Diabetes type1 en 2,Therapeutische gespreksvoering, Stress, Burn-out, Depressie, orthomoleculair specialist voeding en psyche

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

Runningtherapie Drenthe

Bedrijfsadres

Zwienhemsdijk 2

Postcode

9464 TG

Woonplaats

Eexterzandvoort

Emailadres

runningtherapiedrenthe@gmail.com

Website

http://www.runningtherapiedrenthe.eu

Algemeen

Mijn verhaal

Als voormalig sportdocent (ALO) en triatleet heb ik altijd uitgedragen, dat sporten een heilzame uitwerking heeft op je lichaam en geest.

In de periode 2007-2008, toen het een periode wat minder met mijzelf ging, heb ik ervaren, dat ik door  te blijven sporten, weerbaar bleef en helder kon blijven denken. Het helpt mij nu om mijn clienten beter te kunnen begrijpen en uiteindelijk verder te helpen met hun problemen. Motivational intervieuwing is daarbij een geweldig hulpmiddel. Clienten leren zelf weer de regie te krijgen en merken dat veranderen niet vanzelf gaat.

Inmiddels ben ik ook beweegkuurinstructeur en heb met heel veel plezier inmiddels voor 2 gemeenten (Aa en Hunze en de gemeente Borger / Odoorn) een inspirerend project op mogen zetten voor mensen met overgewicht of obesitas. In kleine stapjes mensen bewust maken van hun fysieke mogelijkheden en het geven van voedingsadviezen (geen dieten) , werkt voor mij heel erg motiverend. Mijn opleiding bij de Ortho Health Foundation maakt, dat ik nog beter onderbouwd de mensen kan helpen.

Daarnaast begeleid ik sinds een paar jaar tevens een aantal triatleten en marathonlopers met adviezen en persoonlijke trainingsschema’s.