Basis

Voornaam

Marieke

Achternaam

Wenting

Inlognaam

mariekewenting73

Opleiding & Specialisme

Kwalificaties

Runningtherapie, Langzame (lange) duurloop, Leefstijlcoaching, Coaching op Leefstijl (CooL / GLI / leefstijlprogramma vergoed door de basisverzekering), Motiverende Gespreksvoering

Specialisaties

Runningtherapie inzetten ter bevordering van een gezonde leefstijl, met als gevolg meer energie en balans en minder stress.

Werken aan vitaliteit en positieve gezondheid met behulp van runningtherapie en leefstijlcoaching.

Stappen in Leefstijl: coaching – running – verandering

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

Stappen in Leefstijl

Bedrijfsadres

Koningin Wilhelminalaan 8 (De Alchemist, kamer 318)

Postcode

3527 LD

Woonplaats

UTRECHT

Emailadres

marieke@stappeninleefstijl.nl

Website

http://www.stappeninleefstijl.nl

Algemeen

Mijn verhaal

Wie ben ik? Ik ben Marieke Wenting, runningtherapeut, leefstijlcoach en de eigenaar van Stappen in Leefstijl. Ik woon in Utrecht met mijn man, onze twee kinderen en hond. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten om te wandelen en om hard te lopen.
Mijn werkervaring: Ik heb ruim 25 jaar gewerkt in de gezondheidszorg. Eerst als verpleegkundige en na mijn studie Gezondheidswetenschappen ruim 20 jaar in verschillende beleids- en managementfuncties. Na het voltooien van de opleidingen tot runningtherapeut en leefstijlcoach, heb ik begin 2021 mijn eigen praktijk opgericht. Ik werk als leefstijlcoach, runningtherapeut en als coach voor het leefstijlprogramma CooL. Ik geef ook (leefstijl)advies aan organisaties en ik geef workshops om mensen te inspireren met wat een gezonde leefstijl en bewegen kunnen betekenen voor je mentale en lichamelijke gezondheid.
Gezond(er) leven = leven in balans. Een gezonde leefstijl wil niet zeggen dat je nooit meer taart mag eten of nooit meer een glas wijn mag drinken. Genieten hoort ook bij een gezonde leefstijl. Het gaat bij een gezonde leefstijl om een gezonde balans. Ik gun iedereen die gezonde balans.
Mijn werkwijze: Jij werkt stap voor stap aan een gezonde leefstijl of aan een betere fysieke en/of mentale gezondheid en ik begeleid je bij alle stappen. Als je kiest voor Stappen in Leefstijl, dan kies je voor een stapsgewijze en duurzame gedragsverandering. Je gaat dus niét voor het snelste resultaat, maar je kiest bewust voor een langdurig en blijvend resultaat, namelijk: een gezonde leefstijl als onderdeel van jouw dagelijks leven. Jij bepaalt zelf wat je wilt veranderen en welke doelen je wilt bereiken. Je wilt bijvoorbeeld: meer bewegen, gezonder eten, afvallen, een betere balans, meer energie, beter slapen en/of minder stress. Ik help je met mijn persoonlijke en positieve coaching en op basis van wetenschappelijke inzichten en methodes om jouw doel(en) te bereiken en te behouden. Gedragsverandering is de rode draad in mijn aanpak.
Runningtherapie, hoe werkt dat: Na een uitgebreide intake starten we met de runningtherapie. Dit kan individueel of in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Tijdens de runningsessies en thuis werk je aan jouw persoonlijke doel(en). Running is het middel om jouw doel(en) te bereiken. We besteden tijdens het lopen ook aandacht aan ademhaling, rust, ritme, inspanning en ontspanning. Het programma is gericht op 3 x per week lopen, waarvan 1 x zelfstandig. De intensiteit en opbouw passen we aan jouw persoonlijke situatie aan. Mocht hardlopen niet lukken, dan kunnen we kijken naar een andere vorm van bewegen die passend is voor jouw situatie.
Mijn motto: Gun jezelf een gezonde leefstijl: leef lichter, langer, gezonder & gelukkiger!
Meer weten? Kijk op mijn website http://www.stappeninleefstijl.nl of neem contact me op voor een kennismaking en verkenning van de mogelijkheden. Dit is uiteraard gratis en geheel vrijblijvend. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van runningtherapeuten (BRTN) en leefstijlcoaches (BLCN). Ook sta ik als leefstijlcoach geregistreerd in het AGB-register.
Met gezonde groet,
Marieke Wenting