Vergoeding

Wordt Runningtherapie vergoed?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord mogelijk omdat het afhangt van ieders persoonlijke situatie én van het best passende programma. In Nederland betalen de meeste cliënten zelf voor de Runningtherapie. Er zijn geen standaard tarieven maar de meeste Runningtherapeuten hanteren een tarief afhankelijk van aantal sessies in een cursus.

Er zijn wel mogelijkheden om een vergoeding te krijgen van een zorgverzekeraar. Enkele zorgverzekeraars vergoeden Runningtherapie. ONVZ, De Friesland, VVAA en Zorg & Zekerheid. Zij vergoeden runningtherapie tot een bepaald maximum. Lees goed de polisvoorwaarden.

Werkgevers vergoeden soms Runningtherapie als onderdeel van een re-integratietraject. In sommige gevallen kan Runningtherapie betaald worden uit een persoonsgebonden budget (PGB).

De kosten van Runningtherapie kunt je als ZZP’er meestal opvoeren als aftrekpost onder “coaching / persoonlijke ontwikkeling”. Overleg hierover met je boekhouder.

Informeer bij de betreffende Runningtherapeut wat zijn of haar tarief is en wat de mogelijkheden zijn om dit vergoed te krijgen vanuit een zorgverzekeraar!